Network Engineer Customer Solutions

Omschrijving

team.blue heeft de ambitie om Europa’s nummer 1 speler te worden op Cloud, hosting en infrastructuren. Signet en Breedband zijn hierdoor onderdeel van iets groots. Onafhankelijk maar toch technologie én mens gedreven. People are the Core. Hierdoor is het enige nummertje wat je hebt, je IP-adres.


Onze merken Signet en Breedband zijn gespecialiseerd in Managed Connectivity Solutions en hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste en ervaren Network Engineers in ons Customer Solutions team. Als Network Engineer vervul je een essentiële rol in het succes van onze klanten en ben je verantwoordelijk voor de oplevering van complexere technische oplossingen met én voor de klant. Daarnaast werk je graag samen in een hecht team van netwerkexperts aan continue verbeteringen in technologie. Je bent sparringpartner voor je collega’s en werkt in een team wat volledig de diepte in kan en wil gaan op netwerkgebied.


Wat ga je doen?

Je richt je op het zakelijk klantenbestand van Signet en Breedband en het systeem en netwerklandschap. Je werkt aan het plannen, ontwikkelen, testen en opbouwen van oplossingen op het snijvlak van IaaS en connectiviteit. Zo richt je nieuwe infrastructuur in voor onze klanten en voer je changes door. Denk daarbij aan Cisco routing & switching, maar ook VMware en Microsoft omgevingen zal je tegen gaan komen in je nieuwe uitdaging. Troubleshooting in de 2de of 3de lijn is onderdeel van je werkzaamheden en je werkt in roulatie in tweedelijns on-call diensten. Hierbij word je natuurlijk ondersteund door je collega’s.


Hoe ziet jouw dag eruit?

Met een goede kop koffie op ga je, thuis of op kantoor, aan de slag met jouw to-do’s en tickets. Daar waar je ondersteuning nodig hebt kun je altijd rekenen op jouw teamgenoten. Samen doe je er alles aan om resultaten te behalen. Je werkt hard in een jonge, dynamische omgeving, omringd door ambitie en passie voor het vak. Aan het eind van de week is er samen tijd voor reflectie: wat ging er goed, wat kan eventueel beter. Op deze momenten deel je jouw inzichten met collega’s en bespreken jullie samen het functioneren van het team. Onze cultuur is open, transparant en flexibel. Op deze manier levert ieder teamlid een belangrijke bijdrage aan de continue verbetering van zowel de klanttevredenheid als de samenwerking en ons product.

Wie ben jij?

Een positieve en ervaren Network Engineer met een gedegen technische achtergrond die klanttevredenheid ademt en zich maximaal wil ontwikkelen. Je werkt makkelijk zelfstandig alsook in teamverband. Je krijgt de flexibiliteit om dit voor jezelf zo efficiënt mogelijk in te richten met de middelen die jij nodig hebt om succesvol te zijn. Je bent communicatief sterk en ziet de uitdaging in een steile leercurve. Ons hart, en hopelijk ook die van jou, gaat sneller kloppen bij technologieën en merken zoals: Cisco, Fortigate, Juniper, MPLS, EVPN, 5G, SD-WAN, 100G+ netwerken, Linux, Windows Server, VMware, NetApp.


Over Signet en Breedband

Signet en Breedband hebben ruim 25 jaar ervaring in de connectiviteitsbranche. Daarmee zijn we de grondleggers van ISP Nederland. Wij zetten ons iedere dag in om de zakelijke markt te ontzorgen met het beste internet en complexe en intelligente netwerkoplossingen. Door onze snelle service, deskundige supportmedewerkers, de beste netwerkengineers en onze oplossingsgerichte mentaliteit stellen wij het succes van onze klanten centraal.


Over team.blue

Signet en Breedband zijn dé connectiviteitsspecialisten onder de vlag van team.blue. team.blue is ontstaan door de fusie van de Nederlandse TransIP Group, de Belgische Combell Group en de Italiaanse Register Group in 2019. Het gecombineerde bedrijf vormt een nieuw power house in de Tech sector en bedient meer dan 2 miljoen klanten in 10 landen, ondersteund door ruim 1500 medewerkers verspreid over heel Europa.

Vereisten

Must-haves

  • Communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels
  • Gedegen kennis van netwerken en protocollen (LAN, WAN, SD-WAN, TCP/IP, DNS, SIP, OSPF etc.).
  • Cisco-ervaring is een pré
  • Kennis van ISP-netwerkomgevingen is een pré
  • Aantoonbaar relevante werkervaring
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau